безбожен

прил. - възмутителен, позорен, срамен, скандален, безобразен, нечуван
прил. - нерелигиозен, невярващ, безверен

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Ильин, Иван Александрович — В Википедии есть статьи о других людях с такой фамилией, см. Ильин. В Википедии есть статьи о других людях с именем Иван Ильин. Ильин Иван Александрович …   Википедия

  • И. А. Ильин — Ильин Иван Александрович Дата рождения: 16 (28) марта 1883 Место рождения: Москва, Российская империя Дата смерти …   Википедия

  • Иван Александрович Ильин — Ильин Иван Александрович Дата рождения: 16 (28) марта 1883 Место рождения: Москва, Российская империя Дата смерти …   Википедия

  • Ильин, И. А. — Ильин Иван Александрович Дата рождения: 16 (28) марта 1883 Место рождения: Москва, Российская империя Дата смерти …   Википедия

  • Ильин И. — Ильин Иван Александрович Дата рождения: 16 (28) марта 1883 Место рождения: Москва, Российская империя Дата смерти …   Википедия

  • Ильин И. А. — Ильин Иван Александрович Дата рождения: 16 (28) марта 1883 Место рождения: Москва, Российская империя Дата смерти …   Википедия

  • Ильин Иван Александрович — Дата рождения: 16 (28) марта 1883 Место рождения: Москва, Российская империя Дата смерти …   Википедия

  • антихрист — (грч anti Christos) 1. според учењето на христијанската религија главниот и последен непријател на Христос, што ке се појави пред второто Христово доаѓање, 2. непријател на христијанството, 3. фиг безбожен човек …   Macedonian dictionary

  • атеизам — (грч atheos безбожен) безбожност безбожништво, негирање на постоењето на Бог и на натприродната сила, откажување од сите религиозни верувања …   Macedonian dictionary

  • профан — (лат. profanus) 1. совршено непосветен, неупатен во нешто, невешт во некое подрачје 2. световен, што не е свет, што не е црковен 3. обичен, прост, вулгарен 4. безбожен, пагански, богохулен …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.